Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Σάκης Τορουνίδης, περήφανος Πόντιος, γεννήθηκε στο Μπαμπαλιό Βάλτου. Μητέρα του η Δέσποινα και πατέρας του ο Στέφανος Τορουνίδης, ο Στέφος του Βάλτου όλων μας, που πέρασε για πάντα στην Ιστορία της Αμφιλοχίας με το «Καρναβαλάκι» του.

Έμαθε τα πρώτα του γράμματα στο Μπαμπαλιό, γυμνάσιο στο Αγρίνιο, πήρε πτυχίο Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Δεν έμεινε όμως εκεί: έφτασε μέχρι την Ιταλία όπου σπούδασε Ιταλικά στην Περούτζια.

Γεμάτος εμπειρίες γύρισε στον τόπο του, μετά και από δυνατή καριέρα στο τραγούδι που είναι η μεγάλη του αδυναμία, και άνοιξε φαρμακείο στο Νέο Χαλκιόπουλο το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα. Εχει ένα γιό, τον Στέφανο, επίσης φαρμακοποιό.

Η δίψα του για προσφορά στον τόπο του τον οδήγησε στην ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση, καταφέρνοντας να εκλεγεί 3 συνεχόμενες φορές δήμαρχος Ινάχου, κερδίζοντας συνεχώς την εμπιστοσύνη των δημοτών του και παραδίδοντας ένα δήμο πρότυπο πριν τη συνένωσή του με τον δήμο Αμφιλοχίας με τον Καλλικράτη. Σημαντική ήταν η δράση του στο πατριδοπολιτιστικό κίνημα ενώ διετέλεσε σε κορυφαίες θέσεις στην ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας.

Σάκης Τορουνίδης
Scroll to Top